Ergo balans voor een gezonde organisatievoor een gezonde organisatie  

 

 Home

Dit zijn we

Dit doen we

Al gedaan

Publicaties

Contact

home / ditdoenwe / van werkdruk naar werkplezier

Van werkdruk naar werkplezier

Gezonde organisaties hebben veel werk. De uitdaging is om dat werk ook voor medewerkers gezond te houden. Even een dipje? Weet dan dat de weg naar minder werkdruk ook via meer werkplezier loopt. Want wat je aandacht geeft groeit. Wij ondersteunen organisaties, teams, leidinggevenden en medewerkers. Als er signalen van te hoge werkdruk zijn, of als de organisatie te hoge werkdruk wil voorkomen.

Onze aanpak
Nagaan wat goed gaat en wat beter kan. Bedenken hoe u daar kan komen. Op een zodanige manier dat we al tijdens de beeldvorming aan draagvlak en oplossingen werken. En ondersteuning om van het nu naar de gewenste toekomst te komen. Onderzoek, actieve workshops, interventies on-the-job en trainingen.

Zo werken we vaak in onze projecten. Wat we dan doen is altijd maatwerk. Nieuwsgierig? Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek waarin we samen nagaan wat in uw organisatie zou passen.

Of lees eerst ons boek 5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk.

Het resultaat
In onze projecten bereikten we dalingen van verzuim, hogere productiviteit, minder gemaakte fouten, betere samenwerking en meer tevreden klanten.

 

 

 

 

"Sinds het project met Aukje en Huub is het klagen duidelijk afgenomen. M'n mensen zoeken duidelijk meer samen naar oplossingen, voordat ze een probleem bij mij droppen. En de slimmigheidjes die we tijdens het project hebben bedacht, passen we nog steeds toe!"

Een voorbeeld
"We begonnen met een verkenningsbijeenkomst. Samen met Ergo-balans hebben we in 3 uur duidelijk gekregen waar de schoen bij ons wringt. We dachten het op te kunnen lossen door het beleid en procedures aan te scherpen. Maar dat spoor zou ons alleen verder in het klaagmoeras hebben getrokken. De kern van de ervaren werkdruk ligt in de manier waarop we samenwerken en verwachtingen hebben. En er was te weinig aandacht voor wat er goed gaat. Als vervolgstap hebben we workshops met teams georganiseerd waarin we aandacht aan werkdruk én werkplezier gaven. We hebben gemerkt dat de werkdruk op een paar punten met grote sprongen gedaald is. En dat we samen ook veel meer plezier kunnen hebben met elkaar, waardoor de werkdruk die overblijft veel beter hanteerbaar is."